Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier uw emailadres in en ontvang de nieuwsbrief

Evenementen en uitgaanStrao

Ieder jaar wordt in het begin van het jaar een paardenfeest gehouden genaamd: Strao. Ruiters en amazones trekken met hun paarden naar het Noordzeestrand om de paarden de benen te laten spoelen in het schone water. De paarden hebben de hele winter op stal gestaan en volgens een germaanse overlevering worden de kwade geesten vanwege dit wassen dan weggespoeld. Heden ten dage wordt nog naar het strand gegaan en in de dorpen worden allerlei festiviteiten georganiseerd.In Renesse wordt de 1e Strao gehouden 8 weken voor pasen.Koopavonden

Donderdag: Goes, Middelburg en Zierikzee
Vrijdag: Rotterdam, Vlissingen
Tijdens het hoogseizoen zijn de winkels in Renesse dagelijks geopend tot 20 en zelfs tot 21.00 uur


Zondagsopening winkels

In Rotterdam zijn de winkels het hele jaar zondags geopend van 11.00 tot 17.00 uur in Renesse van begin mei tot eind oktober.


Horecasluiting
De bars en dergelijke in Renesse sluiten om 2.00 uur en in het winterseizoen om 3.00 uur.
De strandpaviljoens sluiten om 23.00 uur.


Zeeuwse bolus

Tijdens uw vakantie in Zeeland moet u zeker eens een zeeuwse bolus kopen en eten. Het is een soort brood/kaneelgebak, stroperig en knapperig. De naam "bolus" komt uit het jiddisch bolus of boles wat het meervoud is van bole, dat is afgeleid van het spaanse bollo dat "fijn broodje" betekent of bola dan "bal of bol"betekent. De bolus is voor het 1e in Zeeland gebakken door de bakkers van de Portugese joodse gemeenschap in Middelburg ( 17e eeuw)

Veel informatie over de omgeving kunt u vinden op www.renesseaanzee.nl of op www.hotels-renesse.nl (activiteiten)