Goed Gelegen

Prima bereikbaarheid & centraal gelegen

Hotel de Logerij ligt aan een mooie bosrijke laan, op korte wandelafstand van zowel het strand als het centrum van de bruisende kustplaats Renesse. De bereikbaarheid is prima: Rotterdam, Antwerpen en Breda liggen binnen één uur rijafstand. Het hotel is een fijne uitvalsbasis voor een paar dagen vakantie. Trek met de fiets het mooie duingebied in, ontspan aan het strand of ga een dagje shoppen in historische stadjes als Middelburg of Zierikzee. Hoe actief je dag ook is, je voelt je tot rust komen in de fraaie, schone kamers in het onlangs gerenoveerde hotel. Wees van harte welkom in Hotel de Logerij.

Laat je verrassen!

Zeeland zit vol verrassingen. Met Middelburg als bourgondische hoofdstad met de gezellige markt, winkelstraatjes met de gezellige cafés, lunchrooms en restaurants, komt dat wel goed. Zin in een actieve dag aan het water? Ga watersporten aan de Brouwersdam. Wat je ook in de planning hebt staan: een bezoek aan de imposante Oosterscheldekering mag eigenlijk niet ontbreken.

Oosterscheldekering

Oorspronkelijk zou de Oosterschelde volledig afgedamd worden maar door protesten door milieuorganisaties en visserij werd besloten het getij te behouden door de bouw van de imposante Oosterscheldekering. Ontdek alles over dit grootse bouwwerk en de totstandkoming ervan bij Deltapark Neeltje Jans, een onvergetelijk dagje uit voor jong en oud!

Prachtige fietstochten

De omgeving van De Logerij staat garant voor kilometers aan fietsplezier. Wat dacht je van een rit over schelpenpaadjes, door de duinen van Renesse naar Haamstede? Of een fietstocht langs de oevers van de Oosterschelde naar het charmante historisch stadscentrum van Zierikzee? Aan de receptie zijn routes voor deze en andere fietstochten volop verkrijgbaar.

Historische steden

Breng een bezoek aan historische steden Veere, Middelburg, Goes of Zierikzee en ontdek het rijke verleden van Zeeland waarin de oorlog met de Spanjaarden en de opkomst van de VOC een belangrijke rol hebben gespeeld. Het is er heerlijk cultuur snuiven met ontelbare monumenten, pittoreske winkelstraatjes en fraaie pleinen.

Dagje strand

Voor de meeste bezoekers van Renesse blijft het strand de grootste trekpleister. En dat is volkomen terecht. Gedurende het hele jaar kun je er lekker wandelen en sporten en in de zomer ook nog heerlijk zwemmen. De stranden worden vaak beloond met een blauwe vlag. Een eco-keurmerk dat toegekend wordt aan de schoonste stranden van Europa. In het hoogseizoen wordt het strand bewaakt en is er een EHBO-post aanwezig.

events

Wat is er te doen in de omgeving?

Zeeland bruist door de evenmenten die er regelmatig georganiseerd worden. Van traditionele mosselfeesten tot het spraakmakende Film By The Sea en het culturele Nazomerfestival. Hieronder vindt u een selectie van enkele jaarlijks terugkerende evenementen die je zeker niet mag missen!